Ünnepi ebéd gyanánt pácolt pulykát sütött atyám, és hogy teljes legyen az élvezet, gyártottunk hozzá burgonyahabot és almamártást is.
4 almát meghámoz, kimagoz és feldarabol. A sülthús szaftjában, meg annyi vízben, hogy ellepje, megfőz. A főzővízhez ad még egy fél deci savanyú száraz fehérbort is. Fűszerezi bazsalikommal, mozsárban tört kakukkfűvel és még egy pár csepp citromlével is. Amikor megfőtt, turmixol, majd még egy fél deci borral felforral, és lisztes tejföllel behabar. Különlegesen savanykás-pikáns íze kiemeli a sült pulyka zamatát.
fűszeres pácolt pulykasült, burgonyahabbal és almamártással
Idén fehér jellegű karácsony volt (E413-hópótló adalék, E641-műkristály, E813-csillogásjavító szer). Vigyázat, nyomokban havat is tartalmazhat!
Azért hangulatkeltésnek jó... ;-)
a bezárt sínek
találkozunk a végtelenben...
most böffent